Åpner opp for fritidsaktiviteter for barn og unge under 16 år

ÅPNER FOR AKTIVITETER: I Krødsherad får barn og unge under 16 år lov til å gjenoppta fritidsaktiviteter fra mandag 30. november.

ÅPNER FOR AKTIVITETER: I Krødsherad får barn og unge under 16 år lov til å gjenoppta fritidsaktiviteter fra mandag 30. november. Foto:

Kriseledelsen i Krødsherad åpner for at fritidsaktiviteter for barn og unge under 16 år kan starte opp igjen. Flater smitten ut i regionen, er kommunedirektør Stig Rune Kroken åpen for å lempe enda mer på den lokale smitteforskriften.

DEL

Kriseledelsen vedtok onsdag å endre bestemmelsene i § 7 i lokal forskrift om covid-19. Det ble bestemt at fritidsaktiviteter for barn og unge under 16 år kan starte opp igjen fra mandag 30. november.

Dette vil si korøvelser, treninger, 4H, svømmetrening og lignende for barn og unge under 16 år.

– Regjeringen har hele tiden vært klar på at aktiviteter for barn og unge skal gå som vanlig, så langt det er mulig. Nå har det vært nedstenging i et par uker på grunn av smittesituasjonen rundt oss, men i samråd med kommuneoverlegen ble vi enige om å lempe på forskriften når det gjelder barn og unge, sier kommunedirektør Stig Rune Kroken til Bygdeposten.

Må vente

For unge mellom 16 og 20 år er det kun mulig å gjennomføre organiserte aktiviteter utendørs, der det er lagt til rette for å kunne følge nasjonale retningslinjer.

De voksne må imidlertid forsatt vente.

– Vi ser for oss at tiltakene som nå gjelder, skal vare i et par uker til, så vil vi vurdere om vi skal vedta å åpne for mer. Dette er helt avhengig av hvordan smittesituasjonen endrer seg både her i Krødsherad og rundt oss, sier Kroken.

LES OGSÅ: Lokal smittevernforskrift vedtatt i Krødsherad: Tillater trening utendørs for de under 20 år

Dette er hele endringsforslaget

§ 7 Regler for aktiviteter, virksomheter og lokaler

For barn og unge under 16 år er det tillatt med organiserte aktiviteter. Dette omfatter f.eks. treninger og korøvelser. Nasjonale retningslinjer for å begrense smitte skal alltid følges.

De følgende virksomhetene og lokalene kan være åpne for barn og unge under 16 år, mener stengt for resten av befolkningen:

• Idrettshaller

• Samfunnshus og grendehus

• Svømmehall, familiesvømming er tillatt.

• Ungdomsklubb

• Kulturskole

• Bibliotek

• Korøvelser

• Organiserte aktiviteter

For unge mellom 16 og 20 år er det kun mulig å gjennomføre organiserte aktiviteter utendørs, der det er lagt til rette for å kunne følge nasjonale retningslinjer.

All aktivitet tillatt etter denne paragraf, skal kun foregå i egen hjemkommune og gjelder for de som bor i Krødsherad. Når smittesituasjonen tilsier det, har kriseledelsen fullmakt til gradvis å gjenåpne tilbud til barn og unge.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken