Gå til sidens hovedinnhold

Åpner kirken for berørte: - Dette er så totalt meningsløst

Artikkelen er over 1 år gammel

Haug kirke åpner for dem som er berørt etter ulykken i Danmark hvor en far og sønn omkom.

(Drammens Tidende)

ØVRE EIKER: På et bord i våpenrommet i Haug kirke ligger en bok oppslått. Oppå boka ligger en penn. Den kan de som kommer bruke til å skrive hva de føler i den oppslåtte boka.

På et bord lenger inne i kirken er det lagt ut tegneark og fargeblyanter.

- Vi tenker at det er barn som kan være berørt, og de har kanskje ikke så mange ord. Kanskje kan barna uttrykke seg gjennom å tegne, sier fungerende prost Anne-Jorun Bakken i Eiker prosti.

- Meningsløst

Tirsdag åpnet hun kirken for å ta imot personer som er berørt etter ulykken i Trustrup i Danmark hvor en far (34) og sønn (7) fra Øvre Eiker omkom. Moren og en seks år gammel datter var også med i bilen. De ble sendt til sykehus, men skal ikke være alvorlig skadd ifølge dansk politi.

- Dette er så totalt meningsløst og forferdelig, og veldig krevende for familien, sier Bakken.

Fra tidligere hendelser har hun erfaring fra at mange har behov for et sted å møtes i sorgen. Derfor bestemte hun og kollegene seg for å åpne kirkerommet.

– Jeg vet at mange synes kirkerommet er et godt sted å komme når ting er vondt, sier Bakken.

Haug kirke holder åpent i dag, tirsdag, fra klokken 12:00 til 20:00 og i morgen, onsdag, fra klokken 14:00-20:00. Kirken har ikke noe opplegg utover at man kan komme, tenne lys eller skrive i kondolanseprotokollen.

- Det er ikke noe opplegg. Vi tilbyr rommet og vår tilstedeværelse. Det blir også mulighet for å prate, men vår erfaring er at folk ikke har så behov for å prate, sier Bakken.

LES OGSÅ:


Begravelse

De overlevende etter ulykken og deres familie er fortsatt i Danmark. Bakken har ikke vært i kontakt med dem om begravelsen ennå.

- Det har vært kontakt med begravelsesbyrået, men utover det er ikke planlagt noe ennå, sier Bakken.

Les mer om ulykken her: Dette vet vi om ulykken i Trustrup

– Dette er noe av det verste som kan skje

To nordmenn fra Buskerud omkom i sammenstøt med tog i Danmark

Kommentarer til denne saken