– Vi anser dermed dette smitteutbruddet som over og det åpnes igjen for besøkende fra og med i dag, mandag 10. januar klokken 12.00, skriver Sigdal kommune på sin facebookside.

I alt ble to beboere og tre ansatte smittet i utbruddet, men ingen ble alvorlig syke.

Det er laget en liste med restriksjoner som de besøkende må følge når de nå kan besøke beboerne igjen. Her er noen av dem. Hele listen finner du på kommunens nettsider.

Det viktigste er at du er frisk når du kommer på besøk og utfører håndhygiene når du kommer og når du går. Besøkende må også skrive seg inn i besøksloggen på rommet til den du besøker. Det er påbud med munnbind under hele besøket og henstilling om å holde avstand. Besøkende skal foregå på rommene og man skal unngå fellesarealene. Det er bare ønskelig med to besøkende om gangen.

– Det er generelt økende smitte i samfunnet og også høy risiko for eventuell ny smitte i de kommunale tjenestene våre. Vi er i beredskap og følger situasjonen tett og vil raskt kunne iverksette nye nødvendige tiltak ved behov, skriver kriseledelsen i meldingen som ble lagt ut mandag ettermiddag.