Gå til sidens hovedinnhold

Åpent møte om budsjettet i kveld

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I disse dager legges det siste hånd på både statsbudsjettet og de kommunale budsjetter. Dette er den viktigste delen ved politikk, fordi en sunn og fornuftig økonomi med rettferdig fordeling av ressurser er grunnlaget for all trivsel.

Noen mener tydeligvis at trivsel ikke er så viktig, så lenge vekstøkonomi sørger for at alle deler av samfunnet går med overskudd. Tallenes tale trumfer innbyggernes røst. Her i Modum later den noe besynderlige sammensetning i kommunestyret til å dilte etter disse retningslinjer, kalt «markedsliberalisme», som slo gnist på syttitallet og seinere bare har eskalert og resultert i en utrolig skjev fordeling i samfunnet.

Rådmann Aud Norun Strand har nå lagt fram forslag til budsjett 2022 og økonomiplan 2022–2025. Dette skal nå til politisk behandling, og blir behandlet av kommunestyret fredag 10. desember. Rødt Modum er, ikke uventet, tvilende til mye av dette.

Nylig har lokallaget besluttet å holde jevnlige medlemsmøter, som skal være åpne for ALLE interesserte, med ett bestemt tema hver gang. Denne gang er det selvfølgelig budsjettet generelt som er tema.

Vi inviterer derfor til åpent møte i Rådhusets kantine, Vikersund, onsdag 24. november klokken 1800.

Rødt Modum har helse, sosial og utdanning blant de viktigste saker, samt å sørge for at kommunen gjenoppstår som et sted man ikke bare bor og sover, men også arbeider. Altfor mye virksomhet har forsvunnet fra Modum, som følge av at såkalt «arbeidende kapital» har en tendens til å klumpe seg sammen i storbyer.

Undertegnede har for øvrig aldri sett en tusenlapp svette ... nå vel; vi ønsker altså velkommen denne onsdagen, til diskusjon.

Kommentarer til denne saken