Anna-Brita (74) mistet Willy (75) etter 53 års ekteskap – nå hyller hun hjemmetjenesten i Øvre Eiker

I mars møtte Eikerbladet Willy og Anna-Brita Bakken. De hadde kjøpt seg en ny leilighet i Hokksund sentrum. 26. oktober gikk Willy bort. Nå vil Anna-Brita hylle hjemmetjenesten i Øvre Eiker.

I mars møtte Eikerbladet Willy og Anna-Brita Bakken. De hadde kjøpt seg en ny leilighet i Hokksund sentrum. 26. oktober gikk Willy bort. Nå vil Anna-Brita hylle hjemmetjenesten i Øvre Eiker. Foto:

– Jeg vil gi disse fantastiske helsearbeiderne en vel fortjent hyllest for den spesielle lindringen de gir, både til døende og til oss som skal leve videre, sier Anna-Brita Bakken.

DEL

(Eikerbladet) I mars møtte Eikerbladet det sprudlende ekteparet, Anna-Brita Bakken (74) og Willy Bakken (75). De skulle straks flytte inn i sin nye leilighet i Støperigata i Hokksund, og var innom for å få tildelt noen elsykler som var med på kjøpet. Da sjefen i Sykleriet sa det bare var å komme innom på en kopp kaffe hvis man lurte på noe, spurte Willy om han også kunne få Napoleonskake. Etter en spøkefull albue i magen fra Anna-Brita, ble de to stående og flire.

De skulle flytte fra Krokstadelva, men Anna-Brita opprinnelig fra Øvre Eiker. De skulle derfor «hjem igjen».

26. oktober gikk Willy bort. Han var ektemann, far, svigerfar, bestefar, oldefar, venn og ifølge Anna-Britt – «verdens beste menneske».

Nå ønsker Anna-Brita å gi en hyllest til hjemmetjenesten i Øvre Eiker, som gjorde den verste tiden i hennes liv, litt bedre:

«På TV2-nyhetene var det tidligere i høst innslag om manglende tilbud til alvorlig syke som ønsker å dø hjemme. På Riks-TV kunne vi nylig vi se nytt innslag om A-hus, der en kreftsyk person ikke fikk ha hele sin familie hos seg på sykehuset når døden nærmer seg.

Hjerteskjærende!

Dette ga meg noen tanker, siden jeg akkurat har mista min kjære ektemann. Han døde 26. oktober, hjemme i leiligheten vår i Hokksund. Den siste tida hans fikk han være sammen med meg så å si 24 timer i døgnet, men han fikk også glede av daglige besøk av barn, svigerbarn og barnebarn, dvs. å ha familien til stede.

Hele situasjonen vår var prega av alvor og en visshet om at han skulle dø, samtidig som vi opplevde ro, omsorg og nestekjærlighet fra dem som kom for å gi lindring og pleie. Selv om det er krevende å se et kjært familiemedlem «svinne hen», må vi i familien gi honnør til Øvre Eikers hjemmetjeneste. Takket være dem fikk min mann, og vi hans familie, oppleve noe verdifullt og fint!

Vi fikk en helt spesiell opplevelse, og en nærhet til hverandre og til livet og døden. Det var helt unikt.

Øvre Eikers hjemmetjeneste har ansatte som nærmest er å betegne som «engler». De gir et fantastisk godt tilbud til svært syke og døende pasienter som velger å avslutte livet hjemme. De viser også en enestående omsorg for oss pårørende. Min mann følte seg godt ivaretatt, og gikk trygt ut av livet. Han hadde en stille og rolig død sammen med meg, hans kone gjennom 53 år. Vi holdt hverandres hender da han trakk sitt siste pust. En rolig og trygg nattevakt satt ved vår side.

Jeg og min familie retter en dyp takk til ansatte i Øvre Eiker kommune. Takket være dere blei min manns siste dager og netter til en svært spesiell opplevelse for han – og for oss som sitter tilbake.

I Øvre Eikers hjemmetjeneste jobber det mange «engler». Tusen takk.

En hilsen i takknemlighet fra Anna-Brita Bakken med familie.»

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken