Modum Industri frykter kutt

Besøk: Sverre Pedersen (f.v.) fikk fredag høre av Anders B. Werp og Morten Wold at de var imponert over hva bedriften har fått til.

Besøk: Sverre Pedersen (f.v.) fikk fredag høre av Anders B. Werp og Morten Wold at de var imponert over hva bedriften har fått til.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fredag var det storfint besøk hos Modum Industri og Modum ASVO.

DEL

De hadde da besøk av de lokale stortingsmennene Anders B. Werp (H) og Morten Wold (FrP).

Daglig leder i de to kommunalt eide bedriftene, Sverre Pedersen, fortalte om to svært oppegående bedrifter, som til sammen sysselsetter om lag 180 personer.

Bedriftene hadde en samlet omsetning på cirka 33 millioner kroner i 2014.

– Om lag halvparten av inntektene kommer fra egenomsetning, mens resten kommer som tilskudd fra det offentlige som kjøper plasser hos oss, sier Pedersen.

Modum Industri er en attføringsbedrift og Modum ASVO tilbyr varig tilrettelagt skjermet arbeid.

– Forslag om nye regler gjør at vi frykter for kutt på opp mot fem millioner kroner i tilskuddene til Modum Industri. Noe som vil bety at vi må redusere driften kraftig, sier Pedersen.

Bakgrunnen for frykten er at det kan komme nye anbudsregler i NAV, regler som gjør at små attføringsbedrifter ikke klarer å hevde seg i anbudsprosessene.

– Jeg ser dette kan bli en utfordring, men jeg ser også klart at dette vil føre til dårligere lokalt tilbud, sier Werp.

Som poengterer at det ennå ikke er tatt noen beslutninger om endringer i regelverket.

– Det er ikke kommet signaler fra regjeringen på at vi skal satse mindre på attføringsbedriftene i framtiden, så jeg håper dette løser seg til det beste for dere, sier Wold.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken