Gå til sidens hovedinnhold

Savnet jente (17) funnet

Artikkelen er over 5 år gammel

Den savnede 17-åringen ble sist sett ved Kiwi i Standgata i Åmot ved 15.30-tiden onsdag. Søndag kveld ble hun funnet.

Saknede til rette, funnet i Åmot. Takk til de som har bidratt med tips, og særlig til siste tipser som hadde observasjon som førte til funn, skriver Nordre Buskerud politidistrikt på Twitter.

Jenta var savnet siden onsdag.

– Hun ble satt av utenfor Kiwi onsdag morgen, men da foreldrene skulle hente henne klokken 16.00 samme dag, var hun sporløst forsvunnet, sier etterforskningsleder Britt Togba ved politiet i Hønefoss.

Etter avhør av faren, valgte politiet å gå ut med full etterlysning av den savnede jenta.

Vært i Norge én uke

Jenta og familien hadde bare vært i Norge en ukes tid, og de skulle etter planen reise hjem til Romania om få dager. 17-åringen skal begynne på skole igjen 1. september.

Familien er i Norge for å jobbe, og har oppholdt seg i Øvre Eiker og Modum den tiden de har vært her, opplyser politiets etterforskningsleder.

– Familien skal så vidt vi vet ikke ha andre kjente i Norge, og etter å ha snakket med faren, er det ingenting som tyder på at hun har valgt å stikke av for å bli igjen i landet, sier Togba.

Politiet gikk i går gjennom overvåkningsbilder fra området i Strandgata, men så langt har de ikke funnet ut hvordan jenta forsvant.

LES OGSÅ: 17-åring fortsatt savnet

Moderne kledd

Den rumenske jenta hadde på seg en moderne blå olabukse med slitemerker på beina. På overkroppen hadde hun en mørk beige jakke utenpå en lyseblå skjorte, i tillegg til en hvit/grå hettegenser. 17-åringen hadde også på seg svarte sko og hadde med seg en liten svart veske, opplyser politiet.

– På bildene fra overvåkingskamerat ser vi at den savnede 17-åringen har langt sort hår, som var satt opp i en hestehale, sier Togba.

LES OGSÅ: Fare for avisbudstreik