Det skeive miljøet er i sorg, etter at to personer ble drept og flere skadet da en mann åpnet ild mot mennesker på utsiden av London Pub natt til lørdag.

Det hele later til å ha vært et angrep på Pride-bevegelsen, og terrorhendelsen førte til at den planlagte Pride-paraden i hovedstaden ble avlyst lørdag.

Les også

I dag er vi alle barn av regnbuen

Lokal markering

Også i Modum står Pride stadig sterkere, og samme dag som Vikersunddagen arrangeres blir det også Pride her i kommunen. På Modum Prides Facebook-side ble det søndag kveld opplyst om at det blir minnestund og skeiv solidaritetsmarkering utenfor Modum rådhus mandag ettermiddag.

– Jeg har tenkt å sitte her en times tid. Om du har lyst til å legge ned blomster, slå av en prat eller bare ta turen innom for å vise støtte, er du hjertelig velkommen, skriver Pride-general Alex Snyder på siden.

– Jeg tenker at det sikkert er andre enn meg som har behov for å være sammen, andre som har det vondt og som har lyst til å sette ord på følelsene sine, eller som bare har lyst til å slå rung rundt sine skeive venner, utdyper han overfor Bygdeposten.

Dårlig vær

Hvor mange som kommer, tør ikke Snyder å gjette på.

– Det blir ikke noe opplegg, annet enn en stille samling, og det er heller ingen påmelding. Likevel er det grunn til å tro at en del vil møte opp og det eneste som ødelegger er været, sier han og sikter til at det er meldt regnvær og torden.