Gå til sidens hovedinnhold

70 personer satt i karantene etter at fire nye personer har blitt smittet med koronaviruset i Kongsberg

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag 9. august har det blitt påvist fire nye tilfeller av koronaviruset Covid-19 i Kongsberg.

(Laagendalsposten)

Kongsberg kommune opplyser om at tre av de smittede er i familie og at den fjerde har vært i kontakt med en av de smittede.

Tre nye smittetilfeller registrert 9. august. I alt er 27 personer registrert med Covid 19 smitte i Kongsberg siden utbruddet startet.

70 i karantene etter ID-feiring

Tre av disse fire smittede deltok i en ID-feiring i Moskeen i Kongsberg 31. juli. Der deltok også 70 andre, som nå har blitt satt i karantene fram til 10. august som følge av smitteutbruddet, opplyser Kongsberg kommune i en pressemelding.

De ber alle med symptomer om å huske å teste seg

Les også

Kommunelegen: – Det er folk i karantene

– Vi ser i Norge nå at smittespredning gjerne knytter seg til sosiale arrangementer der flere mennesker er samlet på et sted. Som følge av at Moskeen hadde foretatt god registrering av alle til stede fikk vi igangsatt smittevarsling raskt for å hindre videre spredning,

– Vi opplever at arrangør av dette id- arrangementet har fulgt alle pålegg og anbefalinger rundt smittevern i sine forberedelser. Dette viser hvor krevende dette er og at vi alle har et stort ansvar for å hindre smittespredning i kontakt med andre, sier ordfører Kari Anne Sand.

Ordføreren ber alle bidra med godt smittevern og god hygiene

Hun gjentar viktigheten om at alle bidrar til at nye smitteutbrudd ikke skjer.

– Kommunen vil på det sterkeste understreke viktigheten av godt smittevern, god hygiene og at man holder nødvendig avstand. Det er viktig at alle som planlegger og gjennomfører små og større arrangementer planlegger dette godt i henhold til de gjeldende føringer fra nasjonale myndigheter, sier ordfører Kari Anne Sand.

Les også

En ny person smittet av koronaviruset i Kongsberg – totalt to smittede 6. august

Les også

Klar beskjed: – Ta telefonen hvis det ringer fra et ukjent nummer

Kommentarer til denne saken