Modum Kabel TV og Ringnett AS – fra Robin Hood til sheriffen av Nottingham?

Som innbygger i Krødsherad var det fantastisk å lese i Bygdeposten i 2006 at Ringnett AS og Sigdal, Krødsherad, og Modum kommune skulle samarbeide om å lage et toveis ringnett bredbånd mellom disse bygdene. For disse kommunen, som hver for seg er flotte kommuner å leve i, er det jo viktig å ha noe å leve av. Bredbånd er et av de viktigste infrastruktur-redskapene for å kunne bo grisgrendt- slik som vi bor i Norge.

Ja, jeg vil påstå at det er og var helt avgjørende for overlevelsen av disse kommunene med deres innbyggere og næringsliv. Og vi er evig takknemlig for at stor innsats fra e-verkene og Ringnett, fikk dette til så tidlig som de gjorde. I «Covid-tiden» fikk vi virkelig se hvor viktig denne tidligere satsingen hadde å si. Til tross for nedstengning av samfunnet gikk verden videre.

Men her stanser også denne Robin Hood-historien.

Nå etter nyttår erfarer jeg at prisen på mitt abonnement går opp hele 60 prosent fra 499 kroner pr. måned til 799 kroner pr. måned. 799 kroner – det er helt umusikalsk i disse tider. Jeg tenker ikke på meg selv, jeg har vel råd til det, men jeg tenker på alle i nyetableringsfasen med dagens rentehevninger, strømpriser, matvarepriser og alt annet som har gått opp. Alt annet har gått opp mellom 5–10 prosent – ikke 60 prosent. Jeg ringte og fikk en dårlig forklaring på at «hastighet 100 ut og inn» hadde de fjernet.

Dette minner om sheriffen av Nottingham, med tillegg helt klare monopolistisk maktstruktur. Jeg bor delvis i Spania om vinteren og der betaler jeg 30 euro som tilsvarer 350 kroner – og i tillegg kan vi gå inn å skru av abonnementet når du er borte i lengre perioder.

En oppfordring til Modum Kabel TV og Ringnett AS er å være mer fleksible og opptre med en noe mer ydmyk holdning til deres kunder når dere har blitt monopolister.