50 trafikkdrepte så langt i år - se hvor ulykkene har skjedd

Helikopter

Helikopter Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ti personer mistet livet på norske veier i juni, ifølge nye tall fra Statens vegvesen. Totalt har 50 omkommet i trafikken i løpet av årets seks første måneder.

DEL

To færre omkom i trafikken i juni i år sammenlignet med samme måned i fjor. Samtidig viser tallene over trafikkdrepte i første halvår at det har omkommet fem flere enn i samme periode i fjor.

– Selv om det varierer litt fra måned til måned, og litt fra år til år, så er tendensen klar. Norske trafikanter er som regel flinke og ansvarlige i trafikken. De er helt i verdenstoppen. Risikoen for å bli innblandet i ulykke på norske veier er lavest i verden, sier Guro Raanes i Statens vegvesen.

Blant dem som har mistet livet i trafikken hittil i år, er 39 menn og 11 kvinner. Møte- og utforkjøringsulykker står for nesten 70 prosent av ulykkene.

Det har vært flest dødsulykker i Akershus hvor sju mennesker har mistet livet i trafikken. I Nordland og Møre og Romsdal har seks omkommet, mens det i Hordaland, Østfold og Hedmark er fire personer som har mistet livet på veien.

I Rogaland og Sogn og Fjordane har det ikke hittil i år ikke vært noen dødsulykker på veiene.

Over en tredel av dødsulykkene i trafikken skjer vanligvis i sommermånedene juni, juli og august. Motorsyklister er spesielt utsatt. I juni var halvparten av dem som omkom i trafikken motorsyklister.

Brorparten av de drepte, 26 av 50, omkom i personbil.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken