Gå til sidens hovedinnhold

400 tørste Hæhre-ansatte sørger for store summer til Barnekreftforeningen

Artikkelen er over 2 år gammel

400 tørste anleggsarbeidere fra Hæhre, som jobber med nye E18 mellom Rugtveit og Dørdal, har tatt vare på all panten. Når veien nærmer seg åpning får Barnekreftforeningen i Telemark alle pengene.

2. desember i år åpnes den nye strekningen på E18 mellom Rugtvedt og Dørdal.

Entreprenør Hæhre har holdt et høyt tempo siden oppstarten av prosjektet i slutten av mai 2018 – og det har også vært et høyt tempo når det gjelder inntak av væsker med pantbare flasker. Disse kunne fort blitt skuslet vekk i søppelet, men Anne Marie Stabforsmo ved Hæhres miljøavdeling fikk en genial idé. Hun fikk på plass noen innsamlingscontainere og overskuddet skulle gå til noen i nærmiljøet som fortjente det.

Samfunnsansvar

Asle Ståland er prosjektleder for den aktuelle delen av nye E18. Han sier panteprosjektet er en del av selskapets samfunnsansvar.

– Vi mener dette er en liten gladsak. Nye Veier AS og byggherren er opptatt av at vi har et samfunnsansvar og ideen kom opp på et byggemøte. Vi snakket om dette panteprosjektet med Nye Veier AS og fortalte at vi hadde begynt å samle inn flasker fra hele anleggsområdet vårt. Vi har en stor brakkerigg på Rugtveit der 400 anleggsarbeidere jobber og sover. Alle flaskene som blir drukket samles opp i egne containere som er plassert rundt om på området, sier Ståland.

Godt formål

Prosjektlederen sier alle har vært veldig flinke til å bruke oppsamlingsplassene og tror det til slutt kan være snakk om en sum på mellom 30.000 og 50.000 kroner. Veien åpner 2. desember, men gaven til den lokale kreftforeningen er tenkt overrakt litt før det.

– Vi har besluttet at pengene skal gå til Barnekreftforeningen i Telemark. Vi vil markere dette ordentlig en gang utpå høsten. Innsamlingen viser at det er et godt engasjement blant gutta for å gjennomføre dette. Hva summen faktisk blir til slutt vet vi ikke nå, men jeg tipper det ender på mellom 30.000 og 50.000 kroner før veiprosjektet er ferdig, sier Ståland.

Ideen til innsamlingsaksjonen kom fra Anne Marit Stabforsmo. Hun så fort at alle disse flaskene ville ligge og flyte rundt hvis det ikke ble satt i gang et innsamlingssystem.

– Vi tar samfunnsansvaret vårt seriøst og flaskepant fra våre anleggsprosjekter har flere ganger blitt til en pengegave til veldedighet tilknyttet nærmiljøet, og dette ønsker vi å få til her også. Ikke minst er det også et viktig miljømessig hensyn. Valget falt på Barnekreftforeningen i Telemark da kreft er noe som angår oss alle, og dette er en organisasjon som jobber for en viktig sak, sier Anne Marit Stabforsmo.

Kommentarer til denne saken