(Eikerbladet)

Nesten 4,4 millioner går til Eikerbygdene, der mesteparten går til haller og anlegg i Øvre Eiker med om lag 2,8 millioner totalt.

Det er Buskerud fylkeskommune i hovedutvalget for kultur, idrett og folkehelse som har fordelt 85 millioner kroner til 70 idrettsanlegg i fylket, og med det er Buskerud det fylket som får fjerde mest i landet per innbygger.

– Vi ønsker å bidra til at flest mulig kan drive med idrett og fysisk aktivitet, sier Tonje Kristensen (Ap), leder av hovedutvalget i en pressemelding.

Deler ut over to millioner i Eiker: Se hvem som får 

Kunstgress og idrettshus

Mottakeren som får mest i Nedre Eiker er Solberg IL med 1,3 millioner kroner. Dette er øremerket til kunstgress og isbane i såkalte ordinære tillegg.

Eiker-Kvikk i Øvre Eiker er tildelt 1,5 millioner kroner til nytt idrettshus, samt 668.000 kroner til fritidsanlegg på Røren idrettspark.

Eiker-Kvikk åpnet nytt klubbhus og kunstgressbane i april.

Hokksund IL er tildelt 1,6 millioner kroner til Hokksund fotballhall. Samme idrettslag får 74.000 kroner til servicebygg for strandhåndball.

 

Den høyeste enkeltsummen for idrettsanlegg går til Røykenhallen svømmehall som får 12 millioner kroner.

250 Eiker-turnere deler ett toalett – nå kan det bli ny turnhall til 30 millioner: – Ingen tvil om at det er et stort behov 

Barn og ungdom

De viktigste målgruppene for bruk av spillemidler til idrettsformål er barn (6-12 år) og ungdom (13-19 år).

I tillegg vil staten legge til rette for at personer med nedsatt funksjonsevne skal kunne delta i idrett og fysisk aktivitet ut fra sine ønsker og forutsetninger.

Det er også et uttalt mål å legge til rette for at personer som i dag er fysisk inaktive, kommer i gang med aktivitet.