...
Sindre Buraas ble nummer 13 i finalen på 5000 m. Foto: Terje Pedersen, ANB

Fornøyd med 13. plass

Sindre Buraas løp inn til 13.-plass i sin aller første VM-finale, og det var VM-debutanten fra Hurdal veldig fornøyd med.

Publisert 16.08.2013 kl 20:20 Oppdatert 16.08.2013 kl 20:21

Tips en venn på e-post:



Han fikk tiden 13.45,67 i et løp som gikk i rimelig tempo til det gjensto et par runder.

– Jo, jeg er godt fornøyd med dette, og finaleløpet ble vel som forventet. Jeg klarte å komme meg med til finalen, og det var en veldig fin bonus for meg, sa Buraas til NTB.

Han fikk en flott avslutning på finalen da han spurtslo newzealenderen Zane Robertson i kamp om 13.-plassen. Den spurten avgjorde nordmannen uten problemer.

– Jeg prøvde å passe på å ha igjen litt krefter til de siste 100 meterne, sa han, for jeg ville gjerne slå han fra New Zealand. Da hadde jeg jo allerede lagt australieren bak meg. Jeg slo to av de tre jeg håpet å kunne slå, sa Buraas.

Bakerst

Han la seg som planlagt bakerst fra start, og der hadde han en stund følge med Mo Farah, briten som til slutt tok seieren med 13.26,98. Men det var ikke så lenge Farah lå sammen med nordmannen.

– Taktikken min gikk ut på å legge meg sist fra start. Jeg må også innrømme at det var et par voldsomme fartsøkninger der, den første etter to-tre runder, og det var ubehagelig.

– Jeg merket at det kostet krefter å bli med på det, men jeg klarte meg brukbart, og mot slutten hadde jeg bestemt meg for å ta ham fra New Zealand, sa Buraas.

Ikke umulig

Sindre Buraas sa at han trodde han var en av dem som hadde brukt mest krefter på å ta seg til finalen, for han var jo en av dem som stilte på 5000 meter med svakeste personlig rekord og årsbeste. Det merket han underveis. Han kunne nok han tenkt seg litt lengre tid til oppladning mellom forsøk og finale.

– Nå er det to år til neste VM og tre år til OL i Rio. Jeg kan rekke å bli ganske mye bedre på to-tre år, og da kan jeg fort klare å løpe fem sekunder raskere.

– Jeg har i hvert fall oppdaget at det ikke er umulig å henge med disse gutta til mål, mente han.

– Imponert over Mo Farah?

– Ja, det er klart. Han vant her fordi han løp smart, og i tillegg til det hadde han en råtung 10.000 meter i beina, der han også vant. Klart det imponerer, sa Sindre Buraas. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Spaden i sentrum

Nå har Norges største funn av gullsmykker fra vikingtiden fått sitt eget monument midt i Hokksund by. Avdukingen skjedde onsdag kveld.

...

Ikke kast dette i søpla!

Det er mye verre for miljøet å kaste frukt og grønnsaker enn å ha plastemballasje på varene.

...

– Banket opp med slalåmski

Pensjonist Jan Søderstrøm ble slått med slalåmski da han forsøkte å redde en hyttenabo på Norefjell i påsken.

Maktmisbruk?

Stortings- og lokalpolitiker Morten Wold er i medienes søkelys etter at han skrev et brev til rådmannen i Modum og varslet bråk dersom barnevernet anket en samværsdom. Debatten om dette er greit eller ikke raser på sosiale medier. Hva synes du?

Ja, dette er helt greit.
Nei, dette er å gå over streken.

Din stemme er registrert

Avsluttet